Home / Intro / Coachen en coaches / Koeman: ‘Huidige generatie heeft moeite met kritiek’
Koeman: ‘Huidige generatie heeft moeite met kritiek’
05 oktober 2013
Ronald Koeman heeft vrijdag op een persconferentie de kritiek aan zijn adres gecounterd. De hoofdtrainer van Feyenoord kwam onder meer in het nieuws omdat Graziano Pellè werd benoemd als nieuwe aanvoerder. Stefan de Vrij raakte de band kwijt. De werkwijze van de oud-voetballer zou vanaf de voorbereiding anders zijn dan in de twee seizoenen hiervoor.

Ik ben geen andere trainer. Nu wordt ineens uitgelicht dat ik kritiek op spelers heb. Ik zou best bij momenten ietsje rustiger kunnen zijn in mijn teleurstelling, maar dat lukt niet altijd", zo werd Koeman vrijdag geciteerd door NUsport. "Wat er nu wordt beweerd is absolute onzin. Ook in de jaren dat het goed ging, heb ik Ron Vlaar en John Guidetti weleens geprikkeld. Toen was het allemaal mooi, want dat had Feyenoord nodig. Nu wordt het tegen me gebruikt. Oké, klaar."

"Als je jong bent, maak je fouten. Dat mag, maar die moeten wel gecorrigeerd worden. Laten we hopen dat ze daar van leren. Dit doet wel iets, het creëert onrust en problemen", zei de keuzeheer. Koeman wordt genoemd als potentiële opvolger van Oranje-bondscoach Louis van Gaal en zou aan zijn laatste jaar bij Feyenoord bezig zijn. "Wie zegt dat ik hier volgend seizoen niet meer ben? Het is niet dat ik maar even door die porseleinen kast heen ga."

"De huidige generatie heeft wel moeite met kritiek. Als ik vroeger een probleem met mijn trainer had, dan kwam ik naar hem toe. Ik ging alleen, niet met mijn vader, mijn moeder, mijn zus en mijn zaakwaarnemer. Nu lees je van alles en nog wat, behalve iets van spelers", liet Sneeuwvlokje nog weten. "Er wordt van mij gezegd dat ik hard ben, maar wat als ze Rinus Michels en Johan Cruijff hadden meegemaakt? Ik kan met deze generatie omgaan, maar soms heb ik nog weleens iets van de oude stempel: mond houden en poetsen."

facebook twitter