Home / Artikelen / Coachen en coaches / Het trainersvak; Van Gastel en Van Bronckhorst leren van Koeman: ‘Vooral bij de veelzijdigheid van het vak had ik nooit stilgestaan’
Het trainersvak; Van Gastel en Van Bronckhorst leren van Koeman: ‘Vooral bij de veelzijdigheid van het vak had ik nooit stilgestaan’
26 april 2013
Onder Ronald Koeman heeft Feyenoord in twee jaar tijd de weg naar boven weer gevonden. Veel van de Rotterdamse talenten komen tot bloei onder de vleugels van de oefenmeester. En dat geldt niet enkel voor de spelers. Ook de beginnende trainers Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel leren veel en kijken hun ogen uit. 

"Ik dacht vroeger altijd dat een trainer een training gaf en dat het daarmee klaar was", zegt Van Gastel op de website van de havenstedelingen. "Vooral bij de veelzijdigheid van het vak had ik nooit stilgestaan. Je moet mensenkennis hebben, voetbalinhoudelijk weten waar je het over hebt, mensen kunnen managen: het is zo veelomvattend."

Ook Van Bronckhorst heeft het naar zijn zin in zijn nieuwe functie. "Ik ben er inmiddels wel uit dat ik me echt verder wil ontwikkelen als trainer", zegt de voormalig linksback. "Ik heb wel eens gedacht: had ik maar eerder geweten dat ik trainer zou worden, dan had ik bepaalde ervaringen uit mijn carrière bewuster bij kunnen houden. Er zijn nog wel veel dingen die ik me nu herinner, maar het was makkelijker geweest als ik die vroeger al opgeschreven had."

 

Wil jij je ook verder ontwikkelen als trainer op het gebied van mensenkennis en het managen van een team, zoals Giovanni van Bronckhorst? Laat je dan op die vlakken begeleiden!

facebook twitter