Home / Interviews / Conflicten / Schreuder over verbanning Douglas: ‘Je moet je als prof volledig op het voetbal richten. Als je dat niet doet, sta je ernaast.’
Schreuder over verbanning Douglas: ‘Je moet je als prof volledig op het voetbal richten. Als je dat niet doet, sta je ernaast.’
09 maart 2013

Interim-trainer Alfred Schreuder heeft centrale verdediger Douglas om disciplinaire redenen buiten de selectie gezet en maakt met deze harde ingreep direct duidelijk de teugels aan te halen. De verbanning van Douglas moet worden gezien als een signaal naar andere spelers, die zich te veel in het uitgaansleven begeven en niet als een professional leven. Schreuder: „Je moet je als prof volledig op het voetbal richten. Als je dat niet doet, sta je ernaast.”

 

Schreuder toont moed door niet een reserve, maar een van zijn bepalende spelers hard aan te pakken. In de afgelopen periode zijn ook bij de professionaliteit van andere belangrijke spelers vraagtekens gezet zonder dat McClaren hier iets mee deed. Schreuder liet gisteren doorschemeren dat hij als assistent zich al had gestoord aan het gebrek aan professionaliteit bij sommige spelers.

 

„Je signaleert dingen, maar op dat moment kun je er niks aan doen, omdat je niet in die functie bent. Na de winterstop hebben we afspraken gemaakt met de spelers en na het vertrek van Steve heb ik ook nog eens besproken wat ik van een FC Twente-speler verwacht. Bij FC Twente werken we met bepaalde regels. De norm bij FC Twente is dat je normaal doet. Als je dat niet doet, ben je als prof aan de beurt”, legt Schreuder uit.

 

Een daarvan is dat spelers in de dagen voor een wedstrijd geacht worden om tien uur ’s avonds binnen te zijn en niet in de stad rond te hangen. Bronnen bij FC Twente melden dat Douglas op dit punt in de fout is gegaan.

 

Voor Douglas is het al de tweede verbanning van dit seizoen. Eerder gebeurde dit na de zomervakantie, omdat hij veel te laat en veel te zwaar terugkeerde uit Brazilië. Ook nu worden vraagtekens bij zijn gewicht en fitheid gezet. De beslissing van Schreuder is opnieuw een mentale opdoffer voor Douglas. De centrale verdediger, die zoveel moeite heeft gedaan om de Nederlandse nationaliteit te krijgen, is sinds Van Gaal het stokje heeft overgenomen van Van Marwijk volledig uit beeld geraakt voor Oranje. Daarnaast zag Douglas afgelopen zomer een toptransfer aan zijn neus voorbijgaan, vooral door ondeskundig optreden van zijn zaakwaarnemers.

facebook twitter