Home / Video's / Clubkeuze/loopbaanplanning / Video: Nathan Ake: 'Ik werd midden in de nacht al wakker'
Video: Nathan Ake: 'Ik werd midden in de nacht al wakker'
28 februari 2013

Eindelijk. Zijn debuut in de basis. Nathan Aké mocht gisteren (woensdag) voor het eerst in de startopstelling van Chelsea beginnen.

 

De net 18 jaar geworden Nederlandse jeugdinternational speelde op het middenveld van de Engelse topclub tijdens de 2-0 zege op Middlesbrough in de vijfde ronde van de FA Cup. Na afloop keek de voormalig jeugdspeler van Feyenoord tevreden terug op zijn optreden.

 

"Gisteren (dinsdag, red.) hoorde ik dat ik in de basis mocht beginnen", zei de Hagenaar kort na de wedstrijd tegenover Chelsea TV. "Ik heb bijna niet kunnen slapen. Midden in de nacht werd ik al wakker. Dat was moeilijk, maar ik had kracht genoeg vandaag."

 

"Toen de wedstrijd begon, was ik de zenuwen meteen vergeten. Als je het veld op loopt, voel je de ambiance in het stadion. Vanaf de eerste minuut ben je alles vergeten en speel je gewoon de wedstrijd." Aké speelt in het tweede elftal en de A1 van Chelsea vaak centraal achterin. In het Nederlands elftal onder 19 jaar bekleedt hij juist de rol van linkermiddenvelder.

 

 

facebook twitter