Home / Artikelen / Conflicten / Over conflicten tussen spelers: ‘De relatie is goed, maar Piqué en ik gaan niet samen een biertje drinken’
Over conflicten tussen spelers: ‘De relatie is goed, maar Piqué en ik gaan niet samen een biertje drinken’
11 februari 2013

Spanje pakte in 2012 de Europese titel en dat was mede te danken aan de goede samenwerking tussen Sergio Ramos en Gerard Piqué. Dat was opvallend, want de verdedigers van Real Madrid en Barcelona lagen geregeld met elkaar in de clinch en gaven aan zeker niet elkaars beste vrienden te zijn. Tegenwoordig is de band weer wat beter, zo verzekert Real-mandekker Ramos.

 

“Piqué en ik hebben onenigheden gekend, maar nu is de relatie weer goed”, zegt Ramos in gesprek met the Guardian. “Ik heb het niet over vriendschap, maar dat is ook niet belangrijk. Het gaat om professionaliteit. Als hij in Madrid is of ik in Barcelona ben dan gaan we niet samen een biertje drinken. We hebben wel regelmatig contact”, verzekert Ramos.

 

“Met de nationale ploeg zien we elkaar drie of vier keer per jaar en bij een toernooi ongeveer een maand. Onenigheden kunnen opgelost worden”, vervolgt Ramos. “Ik heb Piqué aangesproken en gezegd: ‘Laten we stoppen met kleine kinderen te zijn, dit is niet slim en niet professioneel van ons. We zijn goede spelers en ik ga geen goed toernooi spelen zonder jouw hulp en jij gaat geen goed toernooi spelen zonder mijn hulp.'”

 

facebook twitter