Home / Artikelen / Leiderschap / Vermaelen over leiderschap: ‘Vertonghen en ik hebben veel geleerd van de Amsterdamse mentaliteit’
Vermaelen over leiderschap: ‘Vertonghen en ik hebben veel geleerd van de Amsterdamse mentaliteit’
31 december 2012
Thomas Vermaelen heeft het uitstekend naar zijn zin bij Arsenal. De aanvoerder van Arsenal, die in het verleden uitkwam voor Ajax, en sindskort de aanvoerdersband draagt, denkt dat hij nu hij captain is veel heeft gehad aan zijn periode bij de Amsterdammers. Dat vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

  

 

"Ik merk wel dat hier veel belang wordt gehecht aan die aanvoerdersband, maar dat wil niet zeggen dat ik daardoor minder zou presteren, dat is absoluut onzin. Ik ben niet veranderd sinds ik aanvoerder ben, Wenger heeft mij kapitein gemaakt omwille van wie ik ben", aldus de Belgische verdediger. "Ik ben niet iemand die in de kleedkamer gaat roepen, al kom ik wel tussen als ik zie dat er wat hapert. Ik heb al gemerkt dat sommige spelers geforceerd gaan doen als ze kapitein worden. Ik probeer dat te voorkomen. Jan (Vertonghen, red.), blijkbaar bij Tottenham ook stilaan een leider, en ik hebben veel geleerd van de Amsterdamse mentaliteit, denk ik."

Toch ziet Vermaelen verschillen met zijn landgenoot. "Al verschillen Jan en ik wel van karakter, Jan is luidruchtiger aanwezig. Vince (Kompany, red.) is ook verbaal sterk en heeft zijn charisma en natuurlijk leiderschap", vervolgde Vermaelen. "Wat mijn prestaties betreft: ik ga niet zeggen dat ik dit seizoen de sterren van de hemel speel, maar dramatisch was het nooit, vind ik. Je moet daar ook niet te veel over nadenken in elke carrière komt wel eens een mindere periode voor."

"Ik heb dit seizoen al meer dan dertig officiële wedstrijden gespeeld, die kunnen niet alle dertig top zijn. En toch moet je eigenlijk bijna om de twee dagen pieken. De Premier League is heel intens, je kan geen enkele match aan minder dan 100% beginnen. Ik heb bijvoorbeeld de laatste twaalf dagen vijf wedstrijden gespeeld. En dat vraagt veel rust. Een winterstop zou fysiek en mentaal welkom zijn, maar die is er toch niet."

facebook twitter