Home / Artikelen / Leiderschap / Ajacied De Jong verandert niet door aanvoerdersband
Ajacied De Jong verandert niet door aanvoerdersband
23 oktober 2012

Siem de Jong heeft de afgelopen weken de nodige kritiek te verwerken gekregen in de media. Zijn spel zou lijden onder de aanvoerdersband die hij sinds de start van het seizoen draagt. In De Volkskrant vertelt De Jong dat hij niet ineens gaat veranderen door het aanvoerderschap.

 

"Je kunt niet ineens veranderen omdat je de aanvoerdersband om heb. Als ik bijvoorbeeld zou schreeuwen, denken de jongens ook: wat is er met hem aan de hand? Het moet wel naar je karakter zijn", aldus de middenvelder. Bovendien laat hij weten dat dit schreeuwen sowieso niet in zijn karakter zit: "Ik loop sowieso liever naar iemand toe met een gerichte opmerking over wat beter kan, dan dat ik iets roep zodat iedereen ziet hoe ik me roer."

Hierbij houdt hij ook rekening met de rol van de media. "Want het heeft ook niet altijd zin om iemand in het openbaar af te branden. Dan duiken de media er bovenop en krijgen dingen de aandacht die ze niet verdienen." Met de kritiek die Ajax krijgt op het spel, dat het niet mannelijk genoeg zou zijn, is De Jong het eens. "Het klopt wel dat het wat steviger mag in de duels."

facebook twitter