Home / Artikelen / Leiderschap / Strootman aanvoerder in opleiding
Strootman aanvoerder in opleiding
10 oktober 2012

Kevin Strootman draagt vrijdag tegen Andorra de aanvoerdersband van het Nederlands Elftal. De PSV’er is volgens bondscoach Louis van Gaal de leider van een nieuwe generatie.

 

 

Door de blessure van Wesley Sneijder had Van Gaal kunnen terugvallen op reserve-aanvoerder Dirk Kuyt, maar die speelt niet, volgens de keuzeheer. "De afwegingen zijn geweest dat ik Sneijder al een aanvoerder had van de nieuwe generatie en met Kuyt een van de oudere generatie", aldus Van Gaal
woensdag bij de persconferentie in Noordwijk. "Ik had iemand nodig van de jongere garde. Je moet het meer zien als opleiding voor het aanvoerderschap."

 

"Ik heb hier ook met Kuyt en Sneijder over gesproken", vervolgde de bondscoach. "Zij hebben destijds in de spelersraad veel geleerd van Phillip Cocu en consorten. Wesley en Dirk waren het met me eens. Wesley had mij op de training al Ik hou van je naar Strootman horen roepen. Maar dat waren niet de motieven om hem tot aanvoerder te benoemen."


De 22-jarige Strootman speelde tot nu toe dertien interlands. "Zowel binnen als buiten het veld is hij een voorbeeld", besluit Van Gaal. "Zeker binnen het veld. Erbuiten moet hij nog veel leren. Buiten het veld doet hij niet zo snel zijn mond open. Als aanvoerder moet je dat wel kunnen. Dat heeft met karakter te maken, dat zou je kunnen aanleren. Dat is misschien zijn minpunt. Hij laat zich niet zo gelden, in het veld wel, dat hebben we bij PSV ook gezien."facebook twitter