Home / Artikelen / Leiderschap / Fer: 'McClaren zei dat hij in mij natuurlijke leider ziet'
Fer: 'McClaren zei dat hij in mij natuurlijke leider ziet'
09 september 2012
Leroy Fer is bij FC Twente uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Hij scoorde dit seizoen al negen keer in elf wedstrijden voor de Tukkers. Dat viel ook bondscoach Louis van Gaal op, die de voormalig Feyenoorder selecteerde voor de WK-kwalificatieduels met Turkije en Hongarije. Vrijdag kwam Fer als invaller binnen de lijnen tegen Turkije (2-0 winst), maar vanwege een knieblessure moet hij de uitwedstrijd tegen Hongarije dinsdag aan zich voorbij laten gaan.

 

 

Het vertrouwen van trainer Steve McClaren in Fer betaalt zich uit. 'Aan het einde van vorig seizoen, vlak voordat ik op vakantie ging, heb ik met de trainer een gesprek gehad. Daarin zei McClaren dat hij in mij een natuurlijke leider ziet en dat die persoonlijkheid er nu uit moet komen. Ik moet meer op de voorgrond treden', vertelt de middenvelder tegenover Voetbal International.

'Zelf vind ik ook dat het daarvoor tijd is geworden. Ik ben 22 jaar, heb meer dan 130 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Het hoort bij het natuurlijke proces dat ik meer verantwoordelijkheid neem. Ik heb mijn plaats gevonden, er is een vertrouwensband met de spelers gegroeid', aldus de 22-jarige middenvelder, die een jaar geleden overkwam van Feyenoord.

'Voor mij stond op de eerste plaats om dit seizoen geconcentreerder en constanter te gaan spelen. Met mijn spel tot nu toe kan ik redelijk tevreden zijn. Hiervoor heeft FC Twente me gehaald. Dominant spelen op het middenveld, belangrijk zijn voor het elftal.'

Afgelopen seizoen eindigde Fer met zijn nieuwe club nog op de zesde plaats, terwijl Feyenoord tweede werd. 'Daardoor kreeg je van die schampere verhalen. Ah, Leroy, jij gaat weg en Feyenoord wordt direct tweede. Lekkere keuze. Dat heeft me niet zo veel gedaan. Ik ben hier met een vastomlijnd doel gekomen en dat is om me verder te ontwikkelen als voetballer. In dat proces ben ik nu redelijk op weg. Ik hoop aan het einde van dit seizoen te kunnen laten zien hoe goed Twente is.'

facebook twitter