Home / Artikelen / Leiderschap / Koeman: ’Persoonlijkheid is leuk en aardig, maar dat moet je áls aanvoerder dan wel tonen op zo’n moment’
Koeman: ’Persoonlijkheid is leuk en aardig, maar dat moet je áls aanvoerder dan wel tonen op zo’n moment’
27 augustus 2012

Het zat Ronald Koeman zondagmiddag absoluut niet lekker dat Sekou Cissé vlak voor de rust zelf de door hem verdiende strafschop nam. De Ivoriaan faalde en dat kwam hem na het duel met Heracles Almelo (1-2) op een flinke uitbrander te staan.

 

 

"Ik ben daar zeer boos over", zei Koeman vinnig. "Iedereen weet wie de nemers zijn, dat is of Vormer of Immers. Dan verwacht ik wel van m'n spelers die daarvan op de hoogte zijn, dat ze de bal afpakken bij Cissé."

"Het is geen speeltuin bij Feyenoord. Ik probeerde nog naar Clasie te roepen: iemand anders moet hem nemen. Dat is leiderschap. Als je aanvoerder bent en je weet wie de penalty's moeten nemen, dan moet je Cissé daar weghalen. Dat zijn afspraken."

"Wanneer Clasie een grote meneer wil worden moet hij dat aangeven", vervolgt de Feyenoord-coach in het Algemeen Dagblad. "Hij is nota bene aanvoerder. Ja, persoonlijkheid is leuk en aardig, maar dat moet je dan wel tonen op zo'n moment. Als ik het veld had mogen inlopen, had ik die bal gepakt. Want dit kan echt niet."

facebook twitter