Home / Artikelen / Conflicten / De Sutter: ‘Ik ga meer aan mezelf denken’
De Sutter: ‘Ik ga meer aan mezelf denken’
08 juli 2012

Dat Tom De Sutter geen al te leuk jaar achter de rug heeft, is een stevig understatement. Onder John van den Brom leeft de spits van Anderlecht echter opnieuw op. "Ik wil tonen dat ik niets van mijn kwaliteiten verloren heb."

 

 

De relatie tussen De Sutter en Jacobs was vorig jaar helemaal vertroebeld. De paars-witte oefenmeester liet de voormalige Rode Duivel regelmatig in blessuretijd invallen.

"Ik weiger te geloven dat Jacobs dat deed om mij te pesten", zegt De Sutter in Het Nieuwsblad. "(lacht) Misschien dacht hij dat ik nog een jonge onervaren speler was."

"Jacobs liet me wel volledig links liggen. Op het einde liet ik soms de schouders hangen op traiing. Gelukkig nam ik de voetbalzorgen nooit mee naar huis en bleef ik altijd opgewekt."

"Ik krijg nu al meer input van John van den Brom. Sommigen zeggen dat ik harder op tafel had moeten kloppen, maar dat zit niet in mijn karakter. Het enige wat ik me nu heb voorgenomen is om wat meer aan mezelf te denken. Teamspirit is belangrijk, maar ik moet niet altijd Jan en alleman proberen tevreden te stellen."

 

 Feedback van Mijnvoetbaltalent.nl:

 

De situatie van De Sutter vorige jaar laat zien wat elke voetballer kan overkomen: een jaar dat niet soepel verloopt vanwege de relatie met de coach. Omdat een voetballoopbaan vele jaren in beslag neemt, is dit dus iets wat erbij hoort: de kans is groot dat je ermee te maken krijgt!

 

De beste manier om er mee om te gaan is: het te accepteren, positief blijven (spelers die zich positief opstellen wordt het eerder gegund om te spelen) en gewoon doorgaan! DUs in het geval van De Sutter inderdaad aantonen dat hij kwaliteiten heeft.

Er komt vanzelf weer een andere trainer met wie je weer een andere relatie gaat hebben en waarschijnlijk een betere.

 

Als je vaak problemen met je coach hebt, is het raadzaam bij jezelf te rade te gaan: waardoor komt dit en wat kun jij verbeteren aan je gedrag, zodat de relatie beter wordt?

 

Het advies aan De Sutter zou zijn niet zozeer met zijn vuist op tafel te slaan, maar op de eerste plaats heel goed te trainen en hard te werken. Indien hij dan weinig aan spelen toe komt, kan hij naar de trainer toe gaan en vragen wat hij moet verbeteren om meer aan spelen toe te best komen. En dus op deze manier van zich te laten horen en het signaal te geven dat hij graag wil spelen.

facebook twitter