Home / Artikelen / Conflicten / Blanc relativeert ruzie: 'Kan constructief zijn'
Blanc relativeert ruzie: 'Kan constructief zijn'
21 juni 2012

Laurent Blanc geeft toe dat er na de nederlaag tegen Zweden (2-0) harde woorden zijn gevallen in de kleedkamer van de Fransen. Volgens de bondscoach moet er echter niet te zwaar aan worden getild.

 

 

De nederlaag betekende het einde van een reeks van 23 wedstrijden zonder nederlaag. Het gevolg is dat er nu niet tegen Italië, maar tegen Spanje worden gespeeld in de kwartfinale. Verschillende spelers lieten al doorschemeren dat het niet gezellig was in de kleedkamer en Blanc bevestigt dat donderdag in Franse media.

 

"Als je wint accepteer je meer dan wanneer je verliest", begon hij. "Na een nederlaag zit je vol frustratie. Het ging er heftig aan toe, maar na een goede douche zijn we allemaal wat afgekoeld. Het begon met het gevoel dat we niet genoeg gegeven hadden (tegen Zweden)."

 

"Ik weet niet of dit komt door de jonge selectie die we hebben. Maar als je iets voelt, moet je dan uiten, dat geldt niet alleen voor de leden van de technische staf. De spelers onderling moeten dingen tegen elkaar kunnen zeggen, dat kan constructief zijn. Het laat ook zien dat er bevlogenheid is. Dat wil ik ook tegen Spanje zien, maar wel op de juiste manier."

 

Verdediger Laurent Koscielny gaat in L’Equipe ook in op de berichtgeving. "We hebben bepaalde dingen gezegd, maar dat blijf binnen de muren van de kleedkamer. Nu laten we dit achter ons, iedereen gaat verder en we moeten een collectief blijven."

 

Crisis bij Franse EK-ploeg

 

Het is weer hommeles binnen de Franse EK-ploeg. Na de blamage in de laatste groepswedstrijd tegen het al uitgeschakelde Zweden, waarin Frankrijk met 2-0 verloor, hebben diverse spelers hun woede op elkaar bekoeld in de kleedkamer.

 

Hatem Ben Arfa uitte zijn kritiek in niet mis te verstane woorden richting de Franse bondscoach Laurent Blanc. Ben Arfa dreigde naar huis te gaan, als Samir Nasri en Alou Diarra hun excuses niet zouden aanbieden.

 

"Er werden even een paar raketten gelanceerd", zegt Florent Malouda tijdens de persconferentie. Toch maakt de speler zich geen zorgen richting de kwartfinale tegen Spanje. "Het laat zien dat het hele team betrokken is en er het beste van wil maken. Soms is het niet verkeerd om een paar demonen te laten ontsnappen."

 

 

Hatem Ben Arfa (links) eist excuses van zijn ploeggenoten

 

Tijdens het WK in 2010 verkeerde de nationale ploeg van Frankrijk ook in crisis. Nicolas Anelka werd uit de ploeg gezet na een clash met de toenmalige bondscoach Raymond Domenech. Vervolgens staakten de spelers, na een aanvaring tussen speler Patrice Evra en de fysiotherapeut.

facebook twitter