Home / Artikelen / Coachen en coaches / Rooney: 'Ferguson is de grootste manager aller tijden'
Rooney: 'Ferguson is de grootste manager aller tijden'
10 januari 2012
Wayne Rooney werd de afgelopen dagen in verband met gebrand met een vertrek bij Manchester United. De relatie met hoofdtrainer Sir Alex Ferguson zou verminderd zijn, maar de aanvaller liet weten niet voor een vertrek te staan.

  

 

"Sir Alex is de grootste manager aller tijden. Uiteraard zou ik de rest van mijn loopbaan onder hem willen spelen", zei Rooney maandag tijdens het FIFA Gala in Zürich. "Hij is een fantastische manager en was destijds voor mij een grote reden om naar United te gaan. Als ik mijn loopbaan onder Ferguson kan afmaken, dan heb ik denk ik niet veel fout gedaan."

 Ferguson pikte Rooney in 2004 op bij Everton, toen de spits nog maar een tiener was. Onder leiding van de Schot groeide hij uit tot één van de beste aanvallers ter wereld. Maandag werd Rooney dan ook gekozen in het Elftal van het Jaar.

De afgelopen tijd leken er echter wat breukjes te ontstaan in de relatie tussen Rooney en Ferguson. De manager schorste de Engels international voor de wedstrijd tegen Blackburn Rovers en gaf hem bovendien een fikse boete. Rooney had het gewaagd om tegen de afspraken in op Eerste Kerstdag uit eten te gaan, terwijl een dag later gevoetbald moest worden.

Tot onvrede leidde dat echter niet, ook al voedden de Britse tabloids de geruchten. "Zoals ik zei, hij is in mijn ogen de beste ooit. Zijn successen en trofeeën spreken voor zich. Hij heeft zoveel voor het voetbal en voor mijn spel betekend", bleef Rooney lovend over Ferguson. "Zijn dagelijkse toewijding aan zijn werk maken hem bijzonder. Hij is elke dag voor alle spelers op de club en vertrekt altijd nadat iedereen weer weg is. Zijn verlangen om te winnen is ongelooflijk."

 

Lees meer over Sir Alex Ferguson

facebook twitter