Home / Intro / Omgaan met tegenslag / Rutten over omgaan met kritiek: 'Mijn grijze haren zijn niet van de stress'
Rutten over omgaan met kritiek: 'Mijn grijze haren zijn niet van de stress'
18 december 2011

PSV toonde zondag dat het ook onder leiding van Fred Rutten sprankelend en aanvallend kan spelen en dat om kan zetten in een klinkende overwinning. De Eindhovense formatie was met 1-5 te sterk voor sc Heerenveen en doet weer nadrukkelijk mee in de strijd om het kampioenschap.

 

Ola Toivonen, zelf verantwoordelijk voor twee van de vijf Eindhovense doelpunten, voelde zich dan ook genoodzaakt om zich uit te spreken voor zijn trainer, die een aflopend contract heeft bij PSV. “Iedereen is blij met de trainer, we hebben een topgevoel over Fred”, zo vertelde de Zweedse aanvoerder tegenover het ANP.

 

Rutten vertelde vrijdag zelf al een besluit te hebben genomen over zijn toekomst, maar liet niet weten of hij blijft of vertrekt en zodoende duren de speculaties voort. De clubleiding heeft nog geen besluit genomen en ook de naam van voormalig FC Twente-manager Steve McClaren zingt rond in Eindhoven. “Deze kalkoen leeft nog”, grapte de oefenmeester ondanks de onduidelijkheid over zijn toekomst.

 

Rutten benadrukte dat hij prima om kan gaan met de kritiek die hij te verwerken krijgt. “Kritiek hoort en past bij topsport. Als ik daar niet mee zou kunnen omgaan, was ik al helemaal kaal geweest en had hier een oud mannetje gezeten. Ik zit nog in de bloei van mijn leven. Mijn grijze haren zijn niet van de stress, maar genetisch bepaald. Mijn vader was al op z'n twaalfde grijs en mijn moeder verfde haar haar.”

facebook twitter