Home / Intro / Omgaan met tegenslag / Omgaan met kritiek: De Boer begrijpt uitfluiten Sulejmani: 'Je mag honderd procent inzet eisen'
Omgaan met kritiek: De Boer begrijpt uitfluiten Sulejmani: 'Je mag honderd procent inzet eisen'
18 december 2011

Ajax won zondagmiddag zijn thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag met 4-0, maar het spel van het elftal van Frank de Boer was niet altijd even oogstrelend. Het publiek liet met fluitconcerten duidelijk merken dat het meer verwachtte van de Amsterdammers en daarbij moest vooral Miralem Sulejmani het ontgelden.

 

De Boer kon zich wel vinden in de reactie van de toeschouwers. “Het publiek mag best kritisch zijn”, verklaarde de oefenmeester tegenover de NOS. “Zij betalen veel geld om een wedstrijd te bekijken en het elftal te steunen. Dan hoor je honderd procent te geven. Ik vond dat we op dat moment heel slordig waren, niet alleen Mickey.”

 

Toch kon De Boer wel begrijpen waarom juist Sulejmani uitgefloten werd. “Hij leed drie, vier keer balverlies. Dan verwacht ik dat je zo snel mogelijk de bal probeert te heroveren en niet gaat sjokken. Dan mag het publiek reageren van mij. Wanneer hij dan wel reageert, zie je waar hij toe in staat is. Het was een hele normale reactie van het publiek, je mag honderd procent inzet eisen.”

 

 

facebook twitter