Er zijn veel zaken op mentaal gebied waar je in je voetballoopbaan, als jong voetbaltalent, maar ook als meer ervaren (prof) voetballer mee te maken kunt krijgen. Dit kan varieren van het omgaan met blessures, het omgaan met verwachtingen, spanning, teleurstellingen, kritiek, de scheidsrechter, het controleren van je emoties, het presteren onder druk, ruzie met je trainer, noem maar op.


Als je coach of trainer bent, heb je ook veel te maken met mentale zaken. Hoe laat je je team omgaan met spanning of hoe geef je je spelers vertrouwen? Daarnaast, je spelers kunnen mentale issues hebben, maar ook jijzelf hebt te maken met verwachtingen, de druk van het moeten presteren, etc. en daarnaast is een goede communicatie met je spelers, maar ook met de clubleiding/bestuur van belang.

 

Clubs moeten trainers aannemen, maar hoe weet je als club nu over welke competenties iemand beschikt en of een trainer bij de club of het elftal past? Clubs missen veelal de competenties om goede selectiegesprekken te houden. Daarnaast kunnen ze te maken krijgen met conflicten tussen trainers en spelers en moeten soms beslissen om wel of niet door te gaan met een trainer.


Ouders van voetbaltalenten komen te staan voor keuzes met betrekking tot de loopbaanontwikkeling (clubkeuze) van hun getalenteerde zoon of dochter of issues op het gebied van de combinatie met school, motivatie issues, etc.

 

Door begeleiding op genoemde gebieden kun je eerder/makkelijker dat stapje verder zetten of je probleem oplossen, op welk niveau je ook speelt, coacht of bestuurt. Zodat je voetballoopbaan, waar je veel tijd en energie in steekt, net even beter en daardoor ook leuker wordt!


Op deze website vind je meer uitleg over Mentale training en Mentale vaardigheden.

Maak je voetballoopbaan (nog) beter door gedurende het voetbalseizoen gebruik te maken van laagdrempelige mentale begeleiding !!

 

 

Talent à la Carte


Talent à la Carte is gespecialiseerd in (mentale) begeleiding van (jonge) (team) sporttalenten, coaches en clubs en heeft als missie (mentale) begeleiding makkelijk toegankelijk te maken voor een grote groep sporters, coaches en sportbestuurders. Deze website is een van de instrumenten daarvoor!


Talent à la Carte is opgericht door Mieketine Mignot-Wouters. Mieketine is psychologe en oud-tophockeyster met een passie voor sport en voetbal. Haar eigen hockeycarrière kenmerkte zich door succes, maar ook door tegenslag en conflicten. Uiteindelijk is het haar gelukt om haar sportloopbaan met een rentree in het Nederlands elftal en de landelijke topscorerstrofee te bekronen en goed te eindigen.

 

De lessen uit haar eigen topsportloopbaan, studie psychologie, ervaring als sportbestuurder én het sinds jaar en dag volgen van sport, sporters, voetbal, voetballers, coaches en sportbestuurders, gebruikt zij om voetballers, coaches, clubs en ouders hetzij kortdurend te helpen met praktische adviezen of langduriger bij te staan bij vragen van mentale aard.

 

 

Talent à la Carte biedt de volgende begeleiding:

 

Voetballers Hoe word ik een mentaal sterke voetballer: omgaan met spanning, druk, kritiek, coaches, spelers, motivatie, discipline, doelen stellen, Persoonlijk Ontwikkelings Plan, etc.

 

Coaches Omgaan met team, spelers, druk, verwachtingen, ontslag, communicatie met bestuur, doelen stellen, Persoonlijk Ontwikkelings Plan, etc.

 

Clubs Aanname van trainers, spelers, conflicten trainer-speler(s), ontwikkeling visie ten aanzien van jeugdopleiding, algeheel beleid, etc.

 

Wil je nog meer weten over een bepaald onderwerp of heb je behoefte aan begeleiding (hetzij via mail of via persoonlijk contact), dan kun je contact opnemen met Talent à la Carte. Talent à la Carte is te bereiken via info@mijnvoetbaltalent.nl of telefonisch via 06-16 63 23 63. Wij geven dan telefonisch meer informatie.Bezoek ook een andere website van Talent à la Carte: Mijnhockeytalent.nl en de Facebook pagina van MijnVoetbaltalent voor interessante artikelen.

Mentale begeleiding
Opleiding en sportloopbaan Mieketine:

 

Opleiding

Masters, Psychologie  Universiteit van Amsterdam

Gymnasium

 

Sportloopbaan

1985- 2001 Hoofdklasse bij Were Di, MOP, Amsterdam en Laren;  Landskampioen en Europees kampioen 1992;  Nationaal Topscorer 1993, 1997 en 2001

1989 – 1994 en 2000 Nederlands Dames Hockey Team;  Wereldkampioen in 1990, Olympische Spelen Barcelona 1992 (6), Champions  Trophy’s 1989 (5), 1991 (3), 1993 (2) en 2000 (1)

2004 – 2006  Trainer/coach Heren 1 Mixed Hockey Club Weesp

Sinds 2006  Bestuurslid Jeugd Larensche Mixed Hockey Club

 

Overige werkervaring:

View Mieketine Mignot-Wouters's profile on LinkedIn